Actrice Georgette Reyevski 100 jaar

Op 12 februari 2010 bereikt actrice Georgette Reyevski de respectabele leeftijd van honderd jaar. Reyevski studeert in 1932 af aan de Amsterdamse toneelschool. Ze begint haar carrière bij toneelgroep ‘Het masker‘. Het gezelschap dat later bekend wordt onder de naam ‘Rotterdams Toneel’. Ze speelt met beroemde tijdgenoten als Cruys Voorbergh, Ank van der Moer, Albert van Dalsum, Wim Sonneveld en Ko van Dijk. Georgette is de oudste actrice van en in Nederland. In ruste sinds 1999, verblijft ze in een privéverzorgingshuis in Middenbeemster. Naar honderdjarige maatstaven verkeert ze in goede gezondheid.

Tijdens de oorlog studeert zij logopedie. Na de oorlog combineert ze haar vak als acteur met dat van logopediste. Bij het grote publiek is ze bekend als de moeder van professor Higgins in My Fair Lady en de moeder van dokter Van der Ploeg (Sjoukje Hooymaayer) in de televisieserie Zeg ‘ns Aaa.

Lees ook:Actrice Georgette Reyevski overleden
Lees ook:Josine van Dalsum koninklijk onderscheiden
Lees ook:Tentoonstelling werk Josine van Dalsum
Lees ook:Actrice Ank van der Moer geëerd
Lees ook:Amsterdam eert actrice Kitty Courbois

1 Reacties // Reageer

One thought on “Actrice Georgette Reyevski 100 jaar

  1. Janine

    Van harte gefeliciteerd mevrouw Reyevski met uw 100ste verjaardag! Wat een prestatie! Ik ben als klein kind nogal eens met mijn moeder bij u op bezoek geweest aan uw huis op de Amstel. Mijn moeder is in 1975 gestorven en ik vind het zo fantastisch, dat u er nog bent er ook nog eens zo goed uitziet, geweldig!!

    Lieve groeten van Janine Ceulemans ( dochter van Hetty Berger/Hester Hamburger een oud collegaatje/vriendin van u)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>