Ivo van Hove opnieuw naar New York

Afgelopen week maakte de New York Theatre Workshop (NYTW) zijn programma voor komend seizoen bekend. Ivo van Hove regisseert in 2010-2011 The Little Foxes van de Amerikaanse auteur Lillian Hellman (1905-1984). De première is eind september. De hoofdrol is voor Elizabeth Marvel (The District). The Little Foxes is na A Streetcar Named Desire en Hedda Gabler de derde samenwerking tussen Van Hove en Marvel. Voor haar rollen in Streetcar en Hedda ontving Marvel een OBIE Award. Ivo van Hove ontving eveneens twee OBIE Awards voor zijn werk bij de NYTW: voor More Stately Mansions (Rijkemanshuis) en Hedda Gabler. Jan Versweyvelds scenografie van Hedda Gabler werd eveneens met een OBIE bekroond. De OBIE Awards van de New Yorkse kwaliteitskrant The Village Voice worden jaarlijks toegekend aan de beste off-Broadway producties.

The Little Foxes (1939) speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw. Hoofdpersoon is de zuidelijke aristocrate Regina Hubbard Giddens. Haar vader zag slechts zijn zoons als wettelijke erfgenamen, waardoor haar gierige broers Benjamin en Oscar rijk zijn, terwijl zij op haar ziekelijke echtgenoot Horace moet vertrouwen voor financiële steun. Als Benjamin en Oscar geld nodig hebben voor een investering in een katoenmolen, ziet Regina haar kans schoon een eigen kapitaal op te bouwen. Al snel ontrolt zich een web van verwikkelingen – met een noodlottig einde.

Lees ook:Halina Reijn opnieuw in Hedda Gabler
Lees ook:Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel
Lees ook:Heerlijk slapen na bezoekje aan Benjamin en de Wonderkussens
Lees ook:Sam Mendes bewerkt toneelstukken Shakespeare
Lees ook:Van Hove’s Opening Night in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>