Sherlock Holmes naar het theater

Het Thriller Theater brengt sinds 2004 klassieke toneelthrillers in de Nederlandse theaters. Richtte het gezelschap zich de eerste jaren uitsluitend op de grote zalen met producties als En toen waren er nog maar… en Arsenicum en oude kant, inmiddels wordt met voorstellingen als De vrouw in het zwart ook het circuit van de kleine- en middenzalen van spannende voorstellingen voorzien. In seizoen 2010/2011 brengt Het Thriller Theater twee klassieke detectivehelden op het toneel: Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles en Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood.

In oktober 2010 gaat Sherlock in première, met Genio de Groot als de titelheld. Ad van Kempen neemt de rol van Watson op zich en verder zijn o.a. Johnny Kraaijkamp jr. en Wivineke van Groningen in de voorstelling te zien. Het script wordt geschreven door Lex Passchier, de regie is in handen van Bruun Kuijt.

In februari 2011 gaat Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood in première, gebaseerd op de beroemde AVRO-radioreeks uit de jaren ’50. Drie acteurs verzorgen niet alleen alle stemmen, maar maken live op het toneel ook alle geluidseffecten. Van grintbakken tot brekend glas, van hevige regenval tot piepende remmen. Daarmee wordt de voorstelling geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiospel. Acteur Sander de Heer zal in de rol kruipen van Paul Vlaanderen, zijn vrouw Ina zal worden gespeeld door Hymke de Vries. Verder zal ook Rop Verheijen in de voorstelling te zien zijn. Het script wordt geschreven door Dick van den Heuvel, de regie is ook hier in handen van Bruun Kuijt.

Foto: Leo Richardson

Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Grappige Sherlock zonder spanning
Lees ook:Sterrencast in Sherlock Holmes
Lees ook:Erik van Muiswinkel in bijzondere Haarlemse Scrooge
Lees ook:Halina Reijn vanaf augustus in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>