Geen economische crisis bij Nationale Toneel

Economische crisis? Niet bij het Nationale Toneel. In 2009 wisten maar liefst 105.000 bezoekers de weg naar hun voorstellingen van te vinden. Dat is ca. 17% meer dan in de voorgaande jaren. Het Nationale Toneel heeft in 2009 vier grote zaal producties en zes producties voor de kleine- en middenzaal uitgebracht. Met 23.000 bezoekers was Kopenhagen van Michael Frayn, in regie van Peter Tuinman, het grootste succes.

Liz Snoijink, Bram van der Vlugt en Stefan de Walle speelden Kopenhagen voor uitverkochte zalen en wonnen de Toneel Publieksprijs 2009. Reden voor het Nationale Toneel om de voorstelling in september 2010 exclusief terug te laten komen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ook De Kersentuin van Anton Tsjechov in regie van Erik Vos mag zich verheugen in een grote publieke belangstelling en wordt nog tot en met half februari 2010 in de theaters gespeeld. De verwachting is dat De Kersentuin over 2009 en 2010 meer dan 30.000 bezoekers zal trekken.

In de kleine zaal van het Nationale Toneel Gebouw was Nocturne van Eric Schneider, in regie van Franz Marijnen en gespeeld door onder andere Lou Landré en Eric Schneider, vanaf de eerste voorstelling uitverkocht. Ook de reprise van Glenn Gould met Stefan de Walle is voor het tweede jaar zo succesvol geweest, dat alle voorstellingen uitverkocht waren. Opnieuw moesten potentiële bezoekers teleurgesteld worden. Een goede reden om Glenn Gould nog een keer te hernemen in mei 2010.

In het afgelopen kunstenplan 2005-2008 heeft het Nationale Toneel ruim 90.000 bezoekers per jaar getrokken.

Lees ook:Gloed hernomen ter ere van jubileum Eric Schneider
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Casper Vandeputte regisseert Nationale Toneel
Lees ook:Sinterklaas is vandaag jarig!
Lees ook:Jubileum Eric Schneider gevierd met Gloed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>