Tournee Huub Stapel verlengd

De theatertournee van Huub Stapel, waar hij zijn visie op de man en de vrouw geeft, is verlengd met zestien voorstellingen.  Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus raakte door een uitzending in Pauw & Witteman in één weekend uitverkocht. Het resultaat: meer dan 10.000 verkochte kaarten, een uniek gegeven voor een theatervoorstelling.

Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus gaat over het verschil tussen mannen en vrouwen. In deze one man show blijkt wat een onuitputtelijke bron van pijnlijke misverstanden, herkenbare taferelen en prachtige, soms melancholische verhalen deze verschillen zijn. Huub Stapel gaat in op situaties die we allemaal zo goed kennen, of we willen of niet. Hij wisselt ze af met een lied of een gedicht en komt samen met de zaal tot verrassende inzichten.

Lees ook:Huub Stapel als Napoleon
Lees ook:DeLaMar Theater reeds geopend door Loes Luca en Huub Stapel
Lees ook:Huub Stapel wint Johan Kaart Prijs
Lees ook:Wil van Kralingen en Huub Stapel in verfilming ‘De Goede Dood’
Lees ook:Huub Stapel haalt het uit zichzelf

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Tournee Huub Stapel verlengd

 1. Nel van Keeken

  Huub,

  Wat onwijs gaaf dat je voorstelling zo’n succes is.Helemaal top.

  Ik wilde er ook heel graag heen met mijn man, maar dat is helaas niet gelukt.Wat ik zelf niet kan zeggen had jij vast wel even aangetipt en andersom had ik misschien eindelijk geweten waarom hij niet weet dat er stof gezogen moet worden ook als ik dat niet heb gevraagt.Hahaha.

  Succes verder en zonder het gezien te hebben ben ik toch al fan.En volgens mij hebben heel wat vrouwen deze kaartjes besteld en slepen ze hun man gewoon mee.Hahaha.

  Groetjes.

    /   Reply  / 
 2. frieda de boer

  Huub,
  Wat een onwijze leuke en goede voorstelling!!
  We hebben zitten gieren van het lachen, er waren verschillende mensen jaloers omdat ik de voorstelling gezien heb, en er nu geen kaarten meer zijn!
  Geweldig!!
  Frieda

    /   Reply  / 
 3. richard

  Beste Huub,
  Ik ben de man die gisterenavond in Purmerend op de 1e rij naast Rinske/Bart zat(die zijn vertrokken)en wil mijn mening geven.
  Jouw gedachtengang en jouw show is vreselijk gedateerd hoe jij de man neerzet is een uitstervend ras. Als jij je iets meer verdiept zou hebben in de huidige man/relatie man/vrouw, dan zouden die hokjes(waar jij de hele avond mee bezig was en 40/50jr geleden afspeelden) niet meer van toepassing zijn in de huidige tijd. De man wordt neergezet of hij nog een neanderthaler is. De mensen die weg zijn gegaan en meerdere mensen die ik in de pauze heb gesproken kunnen zich totaal niet in jouw beredeneringen vinden. Om dat ik aangaf dat ik de 8e persoon zou zijn geweest die zou zijn vertrokken en jouw enige reactie hierop was, de sex komt zometeen zegt dat genoeg hoe jij in je relatie met je vrouw staat en de man weergeeft als een klein verwend kind zonder enige vorm van diepgang,verantwoording en betrokkenheid.
  Om mijn vrouw ben ik gebleven.
  Ik heb me ivm mijn werk in alle lagen van de samenleving begeven,veel gereisd en culturen ontmoet. Jouw show is ontzettend gedateerd,de huidige man en vrouw kan zich totaal niet hierin meer indentificeren.
  Het probleem waar de huidige relaties mee worstelen zijn niet die hokjes die 40/50jr geleden speelden, maar juist de conflicten die de huidige stellen hebben komen door de vervaging van de hokjes en de man de rol van de vrouw overneemt en vice versa en je totaal de plank hebt misgeslagen hierin.
  Met vriendelijk groet, een teleurgestelde man.
  richard

    /   Reply  / 
  1. Henny

   Juist voor “mannen” zoals jij was/is deze voorstelling bedoeld!
   Maar om dat toe te geven……..is voor jou natuurlijk “not done!”

     /   Reply  / 
  2. monique

   Hoe is het mogelijk dat een man die in alle culturen thuis is en zo veel reist, zo kortzichtig is, het is wel gek dat jij de enige bent die in de theatervoorstelling geen overeenkomsten met zijn eigen relatie ziet, misschien verdiep je je wel niet genoeg in de dingen die dichtbij huis zijn?

     /   Reply  / 
   1. Martijn

    Beste Henny en Monique,

    Accepteer alsjeblieft gewoon dat Richard er een andere mening op nahoudt. Probeer hem niet te veranderen, zijn mening te psychologiseren en veroordeel hem niet.

    Het feit dat er meerdere mensen weglopen bij een voorstelling (deden maar meer mensen dat) geeft al aan dat die voorstelling verschillende reacties oproept. Als Richard zich niet vermaakt heeft en geschoffeerd voelt, dan is dat zijn mening. Niets wat jullie schrijven kan daar iets aan veranderen. Zeker insinuaties over kortzichtigheid niet.

    Richard geeft aan dat wat hij schrijft zijn mening is. Jullie laten dat na en presenteren je eigen visie als de feiten. En feiten zijn het nu juist niet. Niemand houdt je tegen je eigen mening te geven, maar doe alsjeblieft niet of je waarheid in pacht hebt,

      /   Reply  / 
 4. Suzan Auteur

  Wat grappig dat de meningen zo verdeeld zijn! Zou daar ook een man/vrouw-verschil in zitten?

    /   Reply  / 
 5. Bep

  Ben het niet met Richard eens .Ik zat gisteravond ook in De Purmaryn .De mensen die ik heb gesproken hebben allemaal , net als ik een bijzonder leuke avond gehad met heel veel herkenning .
  groetjes van Bep

    /   Reply  / 
  1. richard

   Het is niet een man/vrouw verschil maar het zal wel een generatieverschil zijn. Bep zal wel wat ouder zijn,waarbij de hokjes nog gelden. De huidige man heeft vandaag de dag veel meer betrokkenheid bij de opvoeding van de kinderen, verantwoording naar het gezin toe.I.v.m mijn werk kom ik bij veel jongere gezinnen over de vloer waarbij de hokjes vervaagd en gemixt zijn. Wat ik al schreef hij zou zich veel meer hebben moeten verdiept in de conflicten vervaging man/vrouw hokjes. Mvg richard

     /   Reply  / 
 6. Bep

  Richard , de voorstelling gaat over essensiele verschillen tussen man en vrouw , niet over conflicten .Het heeft dan ook niet met een generatieverschil te maken , inderdaad ben ik wat ouder , 66 jaar , maar heb veertigers gesproken die de voorstelling ook geweldig vonden en heel veel herkenden .
  groeten van Bep

    /   Reply  / 
 7. marc

  beste huub
  graag zouden wij met jou in contact willen komen want mijn moeder die kent jou mijm moeder heeft bij kees brusse gewerkt in lexmond
  ze heet emke schippers

  ik hoor het wel

  fam schippers,Ameide

    /   Reply  / 
 8. dick van Lochem

  Beste Huub/mensen,
  In Delfzijl hebben we vanavond een heerlijke avond gehad. Alles wat Huub zei is bekend en toch….zijn timing en spel met de zaal en mijn gedachten en gevoelens… klasse!

    /   Reply  / 
 9. Laura

  Wat heb ik een spijt: Gisteren zijn we in Utrecht geweest naar deze voorstelling. Aan een stuk door gelachen, echt super. Maar toen we je later wat zagen drinken, hadden we de kans om zelf te zeggen hoe leuk we de show vonden en dat hebben we dus niet gedaan. Bij deze alsnog: Bedankt voor een geweldig leuke avond!!!!

    /   Reply  / 
 10. rene

  Ik ben het wel met Richard eens, ik vond de show ook tegenvallen met veel Sjonnie en Anita humor. Het is inderdaad zo dat mannen over de spullen heen stappen als ze de trap op lopen, maar om over dit soort zaken nou de hele tijd te hebben. In een beetje modern huishouden doen de man en vrouw alles samen en bij veel huishoudens is er hulp zoals een schoonmaakster, oppas voor de kinderen dan wel een aupair. En Huub: een beetje afwasmachine draait in een huishouden echt niet 7x per week maar 2x per dag. Om het positief af te sluiten; toch vind ik het knap dat Huub Stapel dit kan, alleen het is mijn soort humor niet.

    /   Reply  / 
 11. Marieke

  hoi huub
  heb van de voorstelling enorm genoten samen met mijn man. wij willen graag het gedicht over de treinreis teruglezen als dat kan. graag bericht. groet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>