Delfts blauw gezocht!

Voor de ruim vijf uur durende voorstelling Tuin van Holland is Toneelgroep De Appel naarstig op zoek naar voorwerpen in Delfts Blauw. De bedoeling is om met zowel geleende als gekochte objecten het theatergebouw aan de Duinstraat in Den Haag ‘een zo Hollands mogelijke gemoedstoestand’ te creëren. In Tuin van Holland duikt het publiek in de vaderlandse geschiedenis op zoek naar de ware Nederlandse identiteit. Alle bezoekers beginnen en eindigen met hetzelfde hoofdverhaal. Daartussen kiest het publiek zelf over welke vaderlandse gebeurtenissen het meer wil weten. Een van die gebeurtenissen komt uit de Gouden Eeuw: de moord op Willem van Oranje in de Delftse Prinsenhof.

“Daarbij is Delfts Blauw essentieel”, vertelt decorontwerper Guus van Geffen. “Met dank aan wat toneelvrienden hebben we al wat borden, tegels en klokjes verzameld, maar we hebben veel meer nodig. Hopelijk kunnen we voldoende rekwisieten bemachtigen voor onze eerste try-out op 25 februari.” Garanties dat alle objecten heel blijven, kan hij echter niet geven. “We doen ons best, maar kunnen nooit uitsluiten dat er iets breekt.” Zondag 28 februari 2010 beleeft het stuk zijn première. Tot en met 22 mei is de voorstelling te zien in het Haagse Appeltheater.

Wie aardewerk aan De Appel wil schenken kan contact opnemen met Fred van de Schilde via e-mail of 06 21242675.

Lees ook:De Appel komt met interactieve theatermarathon
Lees ook:Extra voorstellingen ‘Tuin van Holland’
Lees ook:De primeur: Tuin van Holland
Lees ook:Nieuwe Appelmarathon: Herakles
Lees ook:Nieuwe regisseurs bij De Appel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Delfts blauw gezocht!

 1. Inge Smits

  Zijn jullie nog op zoek naar Delfts Blauw?

    /   Reply  / 
  1. Suzan

   Ik vermoed van niet, de voorstelling is reeds in première gegaan.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>