Theatercompagnie gaat weer spelen

De Theatercompagnie van regisseur Theu Boermans speelt in januari weer een toneelvoorstelling. Boermans regisseert actrice Katja Herbers in de voorstelling Fräulein Else, een bewerking van een novelle van de Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler. Boermans heeft een bericht daarover in de Volkskrant zaterdag bevestigd. De Theatercompagnie hoorde ruim een jaar geleden dat zij haar subsidie van bijna 2 miljoen euro kwijtraakt. Volgens het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten (NFPK) zou het gezelschap zich onvoldoende onderscheiden.

De rechtbank oordeelde eind oktober dat het fonds onzorgvuldig gehandeld heeft door die beslissing te nemen. Er zou volgens de rechtbank een schijn van belangenverstrengeling zijn, omdat een commissielid van het NFPK zelf ook een subsidieaanvraag had ingediend. (ANP)

Lees ook:Theatercompagnie haalt gelijk in subsidiezaak
Lees ook:De Theatercompagnie verliest strijd
Lees ook:Rechter vernietigt subsidiestop Theatercompagnie
Lees ook:Theu Boermans verkoopt theater voor 3,2 miljoen
Lees ook:Ruim 7,8 miljoen voor projecten podiumkunsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>