Teorema geselecteerd voor NY Lincoln Center Festival

Van 15 tot 19 juli 2010 staat de voorstelling Teorema van Toneelgroep Amsterdam, nu te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam, op het prestigieuze Lincoln Center Festival in New York. Elke zomer presenteert het festival een brede waaier van internationale en uitzonderlijke dans-, muziek-, opera- en toneelvoorstellingen die zowel de klassieke als de hedendaagse interpretatie niet schuwen. Voor het eerst in haar veertienjarige festivalgeschiedenis valt deze eer te beurt aan een Nederlands gezelschap. Voor Toneelgroep Amsterdam is dit een bevestiging van haar steeds groter wordende internationale reputatie. Na Opening Night (2008) en La voix humaine (2009) is dit het derde jaar op rij dat TA in New York speelt.

Het Lincoln Center in hartje Manhattan is Amerika’s grootste kunstencentrum en biedt onderdak aan maar liefst 12 toonaangevende kunstinstellingen, o.a. The Juilliard School, The Metropolitan Opera, New York City Ballet, New York City Opera en New York Philharmonic.

In Ivo van Hove’s voorstelling Teorema – naar de gelijknamige film en roman van Pier Paolo Pasolini – staat de plotselinge inbreuk van een aantrekkelijke jongeman in een vastgeroeste, rijke familie centraal. Chico Kenzari, nieuw in het ensemble, speelt de rol van deze fascinerende vreemdeling. Afgelopen september ging de voorstelling in première tijdens het Duitse theaterfestival Ruhrtriennale. Tot en met 9 december 2009 is Teorema nog exclusief in Nederland te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lees ook:De ambities van Toneelgroep Amsterdam
Lees ook:Ivo van Hove regisseert Juliette Binoche
Lees ook:Jeroen Spitzenberger blogt
Lees ook:Wold Fringe Alliance gelanceerd
Lees ook:Minister Plasterk zwaait naar artiesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>