Stuk over Mary Dresselhuys hernomen

Na vele lovende reacties, van ondermeer Petra Laseur, Dresselhuys dochter, heeft Theatergroep Toetssteen besloten de voorstelling Mary, over Theater en de Dood opnieuw uit te brengen. Schrijver Ger Beukenkamp baseerde zich voor dit stuk onder meer op de moeizame samenwerking tussen Dresselhuys en Carol van Herwijnen bij de theaterproductie Koningin Moeder in seizoen 1993/1994. MARY, over Theater en de Dood is niet zuiver biografisch. Het stuk geeft een kijkje achter de schermen van de toneelwereld en raakt thema’s als vergankelijkheid, de onmogelijkheid om waarachtig te zijn, en de noodzaak in het leven een rol te spelen. De voorstelling is tussen 16 en 20 december voor het laatst te zien in Theater de Engelenbak in Amsterdam.

Lees ook:Mary Dresselhuys op de planken
Lees ook:Mary is bang dat ze niet meer kan
Lees ook:Extra voorstellingen Mary Dresselhuys
Lees ook:Wim Sonneveldzaal in DeLaMar Theater
Lees ook:Fedja van Huêt wint Mary Dresselhuys Prijs 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>