Acteur Jo Vischer jr. (85) overleden

Op 85-jarige leeftijd is acteur Jo Vischer jr. overleden. De zoon van hoorspelacteur Jo Vischer en actrice Clara Vischer-Blaaser overleed vrijdag, maakte de AVRO donderdag bekend middels een overlijdensadvertentie in De Telegraaf. Jozef Antoine Vischer werd in Amsterdam geboren op 30 september 1924. Hij speelde in voorstellingen van het Volkstoneel van zijn oom Jan Nooy. Na de oorlog speelde hij in de revue van René Sleeswijk in de Snip & Snap Revue en in het cabaretgezelschap van Wim Kan.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn rol als Willem de politieagent in het radiofeuilleton De Familie Doorsnee van Annie M.G. Schmidt, dat eens in de twee weken op maandagavond werd uitgezonden. Luisteraars zongen liedjes als ‘Ik ben Alie Cyaankali’ over een moorddadige Rotterdamse huisvrouw volop mee.

Jo Vischer jr. speelde de burgemeester in Swiebertje in het seizoen 1955-1956. In 1961 trad hij in dienst bij de AVRO als producer gevarieerde programma’s (later lichte muziek radio). In die functie heeft hij talloze hoorspelen en cabaret- en muziekprogramma’s gemaakt. Muzikaal Onthaal met Herman Emmink was daar een van. (ANP)

Lees ook:Pierre Bokma en Tjitske Reidinga in hoorspel
Lees ook:Acteur Hans Boskamp overleden
Lees ook:GTST Ruben doet het met Isa Hoes
Lees ook:Acteur Ton Kuyl overleden
Lees ook:Actrice Georgette Reyevski overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>