Victor Löw in nieuw toneelstuk over Anne Frank

Meral Polat en Victor Löw spelen de hoofdrollen in een nieuw toneelstuk naar de dagboeken van Anne Frank. Het toneelstuk Anne en Goebbels, een confrontatie van regisseur Eddy Habbema gaat 21 februari in première. De nazi en het slachtoffer lezen in het toneelstuk voor uit hun dagboeken, spreken dezelfde God aan en smeken om verandering. Meral Polat en Victor Löw willen het stuk juist nu brengen, in een tijd waarin groepen in de samenleving sterk tegenover elkaar staan.

Polat is Amsterdamse en dochter van Turks Koerdische ouders. Het thema raakt haar persoonlijk. ”Waar het vandaag de dag om gaat, is dat we elkaar leren kennen en erachter komen dat we allemaal hetzelfde zijn in onze verscheidenheid.” (ANP)

Lees ook:Anne en Goebbels, een confrontatie
Lees ook:Een intense schets van de realiteit
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015
Lees ook:85e geboortedag Anne Frank herdacht
Lees ook:3 acteurs Nationale Toneel in Vreemd Bloed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>