Nieuwe naam Opleiding Theatermaken

Met ingang van het studiejaar 2009-2010 verandert de naam van de Opleiding Theatermaken van de Toneelacademie Maastricht, in Regie Opleiding. Theatermaken was tot nu de overkoepelende benaming van de opleiding, die gericht was op het regisseren, spelend maken en doceren. Sinds dit studiejaar is de docent-optie uit het curriculum van de opleiding verdwenen en wordt deze als autonome afstudeer-variant aangeboden. De Regie Opleiding richt zich op de persoonlijke artistieke en vakmatige ontwikkeling van de toekomstige regisseurs, door middel van een divers opleidingsaanbod. De studenten worden gedurende hun vier opleidingsjaren getraind in repertoire/teksttoneel; fysiek/non-verbaal/beeldend theater; Community Art; ervaringstheater en jeugdtheater. Naast de Regie Opleiding (Voltijds) blijft de Deeltijdopleiding tot Docent-Regisseur bij de Toneelacademie Maastricht bestaan.

Lees ook:Prijs voor jarige Toneelacademie Maastricht
Lees ook:Steven van Watermeulen nieuwe leider Regie Opleiding Adam
Lees ook:Jeroen Willems Academie in het leven geroepen
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:Limburgse theaterinstellingen slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>