Boris van der Ham bij Nationale Toneel

Twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur is het tijd voor een terugblik. Op zondag 8 november draait het bij het Nationale Toneel om twee politiek prikkelende teksten over muren. Berlijn over het Berlijn na de val van de muur. Muur over het scheidingshek, nu op de Westelijke Jordaanoever. Het Nationale Toneel heeft Boris van der Ham, D66 Tweede Kamerlid en woordvoerder cultuur en Rob de Wijk, directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies en commentator op het gebied van veiligheidsvraagstukken, gevraagd deze teksten van David Hare voor te dragen. Regisseur Franz Marijnen verzorgt de theatrale setting van die middag. 

De Britse schrijver en regisseur David Hare werd bekend bij het grote publiek met zijn films Strapless, Plenty, The Hours en The Reader. Op 7 februari voert het Nationale Toneel van zijn hand The Power of Yes op. Een indringend verhaal over de dramatische zoektocht naar de achtergronden van de kredietcrisis.

Met Berlijn schrijft Hare ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van een herenigd Berlijn een beschouwing over de stad en wat deze voor hem vertegenwoordigt. Volgens velen één van de meest opwindende steden van Europa, voor hem een stad waar hij maar geen vat op krijgt en die iedere keer anders is. In Muur doet Hare persoonlijk verslag van mensen die aan beide kanten van de muur wonen. De muur die Israël en Palestina scheidt, zal ooit vier keer zo lang zijn als de Berlijnse muur en op een aantal plekken twee keer zo hoog. Hoe groot is de wanhoop als 84% van de bevolking voorstander is van het bouwen van een dergelijke muur? Berlijn en Muur: één ooit gebouwd om mensen binnen de muur te houden, de andere –nu- om mensen buiten te houden. Voor Hare is juist deze vergelijking zo buitengewoon.

Praktische informatie Berlin/Muur lezing:
Locatie: Nationale Toneel Gebouw
Toegang: gratis
Aanvang: 15.00 uur
Reserveren: verplicht via www.ks.nl of 0900 3456789

Lees ook:Theaterregisseur Dimiter Gotscheff overleden
Lees ook:Eerste familievoorstelling voor Toneelgroep De Appel
Lees ook:Gezocht: verhalenvertellers met hartstocht
Lees ook:Diepe ellende bij het Nationale Toneel
Lees ook:Fotoblog Noraly Beyer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>