Buitenlandse interesse voor De Filantroop

Theaterproducenten in Canada en Ierland hebben interesse getoond in de theaterbewerking die de Nederlandse acteur Genio de Groot maakte van het boek De Filantroop van schrijver Theodore Dalrymple. Dat heeft de auteur zaterdag gemeld. Dalrymple is dit weekeinde in Amsterdam voor de wereldpremière van de voorstelling, die vrijdag plaatsvond.

,,Ze hebben gevraagd om het script van de voorstelling”, vertelt Dalrymple. Het is de eerste maal dat het boek van de Britse auteur tot toneelstuk is bewerkt. De schrijver prijst acteur De Groot om zijn vertolking van de rol van een tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar, die zich rechtstreeks tot het publiek wendt om zichzelf moreel vrij te pleiten van zijn daden. ,,Ik heb zelden een acteur gezien die anderhalf uur lang zo intens de aandacht van zijn publiek wist vast te houden”, roemt Dalrymple het spel van De Groot. Binnenkort vindt u op Toneel.blog de recensie van deze voorstelling.

Lees ook:De Filantroop, gewurgd met de waarheid
Lees ook:Lot Vekemans wint Taalunie Toneelschrijfprijs
Lees ook:Carice heeft eigen boek
Lees ook:De geheimenissen van Halina Reijn
Lees ook:Acteurs kunnen moeilijk rondkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>