Paul Koek wint prijs

Bron: NTgent.be

Muziek- en theatermaker Paul Koek krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs 2009. Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden. Koek krijgt de onderscheiding uitgereikt op 4 november, maakte het Prins Bernhard Cultuurfonds vandaag bekend. Volgens de jury is Koek al vanaf de jaren zeventig ,,een invloedrijke vernieuwer en bruggenbouwer tussen de werelden van muziek en theater”. Ook is hij altijd een gedreven docent en inspirator geweest voor nieuwe generaties jonge kunstenaars, aldus de jury.

“Het oeuvre van slagwerker, componist, regisseur, docent, artistiek leider en performer Koek is indrukwekkend.” Koek (1954) studeerde slagwerk en maakte deel uit van tal van ensembles, maar ging daarna de theaterwereld in. Hij was verbonden aan Toneelgroep De Appel en Theatergroep Hollandia. In 2005 ging hij zelfstandig verder met de Veenfabriek, een laboratorium en productieplaats voor muziektheater. Sinds 1991 doceert hij tevens Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Onlangs realiseerde hij met regisseur Johan Simons het veelbesproken Kasimir en Karoline. Van de prijs van 50.000 euro dient ten minste driekwart te worden besteed aan een of meer projecten op het werkterrein van de winnaar.

Bron: ANP

Lees ook:Prinses M√°xima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit
Lees ook:Johan Simons wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
Lees ook:6 miljoen voor Prins Bernard Cultuurfonds
Lees ook:M-Lab wint Prijs van de Kritiek
Lees ook:Toneelschrijver Bo Tarenskeen krijgt eerste beurs van Cultuurfonds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>