Adelheid Roosen wint Amsterdamprijs

Adelheid Roosen, F. Starik en Mevis & Van Deursen winnen Amsterdamprijs. Theatermaakster Adelheid Roosen, dichter F. Starik en het ontwerpersduo  Mevis & van Deursen zijn de drie winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2009. Burgemeester Job Cohen maakte dit 27 augustus 2009 bekend in Muziekgebouw aan ’t IJ, en reikte de winnaars ieder een prijs uit van € 35.000. 

‘De winnaars onderscheiden zich door wereldklasse, maatschappelijk draagvlak, overdracht en het stimuleren van een open blik op een natuurlijke manier te combineren’, aldus de jury, onder leiding van Maria Barnas. Naast de winnaars waren ook Boris Tellegen (Delta), het Calefax Rietkwintet, Jonas Ohlsson en Marco Gerris voor de prijs genomineerd, onder meer vanwege hun bijzondere en voorbeeldstellende bijdrage aan de kunst in Amsterdam.

De belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst toegekend aan drie kunstenaars of instellingen, als beloning en stimulans voor de artistieke veelzijdigheid van de stad. Het was dit jaar voor het eerst dat de nominaties openbaar waren en de winnaars pas tijdens de uitreiking bekend werden gemaakt.

Lees ook:Adelheid Roosen genomineerd voor Amsterdamprijs
Lees ook:Ivo van Hove/TA genomineerd voor Amsterdamprijs 2013
Lees ook:Adelheid Roosen en haar wijkjury
Lees ook:Adelheid Roosen ambassadeur huiselijk geweld
Lees ook:Adelheid Roosen naar Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>