Lineke Rijxman genomineerd voor Theo d’Or 2009

Lineke Rijxman is voor haar rol in Hannah en Martin, van theatergezelschap Mug Met De Gouden Tand, genomineerd voor de Theo d’Or. Dat is de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol, die wordt toegekend door de Vereniging van Schouwburg Directeuren. De naam is een herinnering aan de fameuze actrice Theo Mann-Bouwmeester.

De bekendmaking en uitreiking van de toneelprijzen vindt op zondag 13 september plaats op het Gala van het Nederlandse Toneel. Quote uit het juryrapport over genomineerde Lineke Rijxman: “Met rijkgeschakeerd en virtuoos spel schakelt Rijxman voortdurend. Nu eens licht en komisch, dan weer serieus of persoonlijk en zoekend, maar altijd blijf je naar haar kijken. Een acteerprestatie van formaat.”

Lees ook:Prijzenregen voor Rijxman en Luppes
Lees ook:Arjan Ederveen genomineerd
Lees ook:Hannah & Martin opnieuw in Frascati
Lees ook:Louterbloemen dingt mee naar Toneel Publieksprijs
Lees ook:Nieuwe kans voor Hannah en Martin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>