Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend

De negende editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat van 25 augustus tot en met 5 september plaatsvindt, is breder geprogrammeerd dan voorheen. De nieuwe directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia, Henk Schoute, stelde een gevarieerd festival samen, dat opent met Shakespeares ‘De Storm’. ‘De Storm’ wordt de meest grootschalige theatervoorstelling ooit in het bestaan van het Nazomerfestival. Een spektakel op een speelveld van 2500m2 met special effects van licht, water en vuur. Niek Kortekaas, bekend van de spectaculaire productie ‘Ship of Troy’ op Neeltje Jans, regisseert.

Naast ‘De Storm’ kan het publiek zijn hart ophalen met optredens van mobiele theaterwerkplaats PeerGroup en de succesvolle Zeelandia productie ‘Amanda’ van Walter van den Broeck met Marie Louise Stheins. Aan de oever van de machtige Oosterschelde neemt topacteur Jan Decleir het publiek mee naar de wereld van ‘Onder het Melkwoud’. In een duinpan bij Westkapelle speelt ‘Zittend Meisje’, een nieuw theaterstuk over Charley Toorop, in opdracht van Zeelandia geschreven door Nirav Christophe.

Ook dit jaar blijft het festival blijft trouw aan haar artistieke uitgangspunten: het spelen van theater speciaal ontwikkeld voor unieke locaties in het landschap van Zeeland en de artistieke relatie tussen Nederland en Vlaanderen.

Meer informatie: www.nazomerfestival.nl

Lees ook:Jan Decleir weer op toneel
Lees ook:Onder het Melkwoud de zaal in
Lees ook:BLØF opent Nazomerfestival
Lees ook:Ook Zeeland Nazomerfestival recordaantal bezoekers
Lees ook:Het M-Lab mag blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>