1200 acteurs volgen Napoleon

Ruim 1200 acteurs uit onder meer Nederland, Engeland, België en Duitsland hebben zondag in historische uniforms de Slag bij Waterloo nagespeeld. Het evenement, dat al tien keer eerder werd georganiseerd, trok zo’n 10.000 toeschouwers.

Bij Waterloo, ten zuiden van Brussel, werd op 18 juni 1815 het leger van Napoleon definitief verslagen door geallieerde troepen onder leiding van de hertog van Wellington. Ook de prins van Oranje, de latere koning Willem II, speelde in de veldslag een belangrijke rol. Aan de gevechten namen destijds enkele honderdduizenden militairen deel, van wie er circa 50.000 sneuvelden of gewond raakten.

(ANP)

Lees ook:De Vier Vrouwen van Willem van Oranje
Lees ook:Oranjes bij voorstelling ambitieloze koning
Lees ook:Alternatieve Prinsjesdag in Rotterdam
Lees ook:Theu Boermans krijgt Sjerp van Oranje
Lees ook:Catherine ten Bruggencate speelt Koningin Wilhelmina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>