Adelheid Roosen genomineerd voor Amsterdamprijs

Het regent nominaties voor prijzen in Nederland. Werd gisteren bekend gemaakt dat o.a. Arjan Ederveen een mooie prijs in de wacht kan slepen, ook Adelheid Roosen is genomineerd. Dit maal voor de Amsterdamprijs 2009. Op donderdag 27 augustus a.s. wordt in Muziekgebouw aan ‘t IJ bekend gemaakt welke drie, van de zeven, genomineerden er met een geldprijs vandoor gaan.

De Amsterdam Prijs is de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad en wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere bijdrage leveren aan de kunsten in de stad. Een jury onder voorzitterschap van Maria Barnas heeft de selectie gemaakt en zal tevens de winnaars aandragen. De genomineerden worden beoordeeld op kwaliteit, innovativiteit en internationale ambitie. Eerdere winnaars waren onder anderen Pete Philly & Perquisite, Hafid Bouazza, Claudy Jongstra, kunstenaarsinitiatief W139 en Claron McFadden.

Op www.afk.nl zijn korte filmpjes te vinden over de genomineerden.

Lees ook:Adelheid Roosen wint Amsterdamprijs
Lees ook:Ivo van Hove/TA genomineerd voor Amsterdamprijs 2013
Lees ook:Nominaties Theaterafficheprijs 2010 bekend
Lees ook:Van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Johan Kaartprijs voor Jon van Eerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>