Jan Decleir weer op toneel

Van 25 aug t/m 5 sept barst Zeeland uit zijn voegen tijdens het Nazomerfestival. Locatievoorstellingen, speciaal gemaakt voor bijzondere locaties in het Zeeuwse landschap vormen een bijzonder programma. De Vlaamse acteur Jan Decleir zal bij deze editie voor het eerst sinds jaren weer op het toneelpodium te zien zijn. Hij speelt de rol van meester-verteller in Onder het Melkwoud in een vertaling van Hugo Claus.

Het festival opent op de weidse akkers van de Wilhelminapolder met De Storm van William Shakespeare. De Storm is een van zijn meest bekende toneelstukken en wordt beschouwd als zijn theatertestament. Een beeldende theatervoorstelling geregisseerd en vormgegeven door Niek Kortekaas.

In een duinpan bij Westkapelle speelt Zittend Meisje, een nieuw theaterstuk over Charley Toorop, in opdracht van Zeelandia geschreven door Nirav Christophe.

Vanaf vrijdag 28 augustus kan jong en oud dagelijks genieten van een verscheidenheid aan evenementen in het bruisende festivalhart. Er is een gevarieerd aanbod van theater, dans, literatuur, beeldende kunst en vooral veel muziek op het Abdijplein, het mooiste openluchtpodium van Nederland.

Meer informatie: www.nazomerfestival.nl

Lees ook:Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend
Lees ook:BLØF opent Nazomerfestival
Lees ook:Ook Zeeland Nazomerfestival recordaantal bezoekers
Lees ook:Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel
Lees ook:FC Twente komt met een theaterstuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>