NNT speelt Paulo Coelho’s 11 minuten

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) gaat komend seizoen een toneelstuk maken van het boek Elf minuten van schrijver Paulo Coelho. Dat meld het noordelijke gezelschap maandag op zijn website. Het is volgens het NNT wereldwijd de eerste keer dat het boek tot toneelstuk wordt bewerkt. Elf Minuten vertelt over een jong meisje uit een Braziliaans dorp, dat onder valse voorwendselen naar Zwitserland wordt gelokt. Daar belandt ze in de prostitutie. Inmiddels zijn er in veertig talen meer dan acht miljoen exemplaren van het boek verkocht.

De hoofdrollen worden vertolkt door Malou Gorter en Merijn de Jong. De regie is in handen van Ola Mafaalani. Het stuk gaat in februari 2010 in première.

Onlangs maakte regisseur Hany Abu-Assad al bekend aan een verfilming van het boek van Coelho te werken. Acteurs zijn nog niet bekend. Abu-Assad brak in 2005 door met zijn film Paradiso now, over twee Palestijnse zelfmoordterroristen.

Bron: ANP

Lees ook:NNT zoekt figuranten (m) voor tournee
Lees ook:Coelho´s Veronica besluit te sterven op toneel
Lees ook:Pia Douwes en Rick Engelkes in Kramer vs Kramer
Lees ook:Hoes in De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Frank Houtappels schrijft na 5 jaar Afterparty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>