Sinterklaas is vandaag jarig!

Het Nationale Toneel zet Bram van der Vlugt, bij velen bekend als de enige echte goedheiligman die in december pakjes rondbrengt, in het zonnetje ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. De acteur, die vandaag jarig is, wordt zaterdagavond na de laatste uitvoering van de voorstelling Kopenhagen geëerd met een fotoportret in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De Haagse fotografe Susanne Middelberg heeft Van der Vlugt geportretteerd. In het bijzijn van publiek en genodigden wordt zijn portret zaterdagavond gepresenteerd en toegevoegd aan de fotocollectie in de Koninklijke Schouwburg.

De voorstelling Kopenhagen met Van der Vlugt, Liz Snoijink en Stefan de Walle ging 7 februari in première. Het theaterstuk is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs en kende een succesvolle landelijke tournee.
Bram van der Vlugt speelde in 2000 ook al in de voorstelling Kopenhagen, die toen op de planken werd gebracht door het Noord Nederlands Toneel. Hij kreeg er een Louis d’Or voor, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol. Het Nationale Toneel vond dat het stuk door te weinig mensen is gezien. Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de acteur heeft het Haagse gezelschap de voorstelling opnieuw uitgebracht.

Bron: ANP

Lees ook:Extra voorstelling Kopenhagen
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Geen economische crisis bij Nationale Toneel
Lees ook:Nationale Toneel opent seizoen met festival
Lees ook:Druk première weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>