Boek over Willem Nijholt verschenen

Willem Nijholt is een uitermate veelzijdig acteur en theaterman. Nijholt, die deze zomer 75 jaar wordt, heeft vrijwel alle vormen van acteren verkend, waardoor hij moeilijk in één hokje is te plaatsen. Dat is de conclusie van theaterdeskundige Hilde Scholten en journalist Ruud Buurman die een boek over Nijholt hebben geschreven dat maandag in Amsterdam werd gepresenteerd.

Scholten en Buurman hebben voor het boek voorstellingsverslagen en opnames doorgeploegd. Aan de hand van vele gesprekken met Nijholt en interviews met onder anderen Pleuni Touw, Henny Orri, Ton Lutz, Henk van Gilpen en Wieteke van Dort wordt een rijk beeld geschetst. ”Hij had ‘t. Iets dat je nergens kunt kopen. En wat was dat dan? Talent? Passie? Het is eigenlijk niet te benoemen”, zei de onlangs overleden acteur en leermeester Ton Lutz ooit over Nijholt.

De schrijvers hebben uit het persoonlijke archief van Nijholt foto’s geselecteerd: als kampkind uit Indië, als musicalster, als kindervriend en als tv-persoonlijkheid. De afgelopen jaren is Nijholt ook als coach te zien in castingshows op televisie. Als docent wil hij zo de jongste generatie acteurs laten voelen hoe rijk en veelzijdig zijn vak is.

Bron: ANP

Lees ook:Acteur Ton Lutz overleden
Lees ook:Acteur Pieter Lutz overleden
Lees ook:Herhaling De Show van je Leven met Ton Lutz
Lees ook:Carice heeft eigen boek
Lees ook:Willem Nijholt over het oude en nieuwe Delamar Theater

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boek over Willem Nijholt verschenen

  1. connie hermsen

    Wil bij deze de schrijvers van het boek willem nijholt bedanken voor het prachtige boek. Ben een bewonderaar van deze prachtige man en ben blij dat ik via deze weg een kijkje in de keuken mocht nemen.Voor mij had dit boek al jaren geleden mogen verschijnen!!! Heeeel veel dank groeten connie hermsen uit arnhem

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>