Delfts Rood: een week lang muziektheaterspektakels

In Delft wordt het theaterseizoen 08/09 afgesloten met een enorme theatrale dreun. Muziektheatergezelschap is een week lang te gast bij het Delfts Rood Festival dat van maandag 25 tot en met zondag 31 mei gehouden wordt. Naast workshops, films en lezingen zijn er talloze voorstellingen en concerten te bezoeken, waarbij Orkater de programmering domineert. De week wordt afgesloten met een knallend eindfeest.

Op het programma staan onder andere de voorstelling Slagboomt, gemaakt door Zure Room in het kader van Orkater/De Nieuwkomers. Ook Porgy Franssen treedt op met Novecento, waarin hij zich verplaatst zich in de rol van trompettist Tim Tooney die het verhaal vertelt van het jongetje Novecento. In het begin van de 20e eeuw vindt de matroos Danny Boodmann een baby in een kistje op een piano op het schip Virginian. Hij besluit het jongetje onder zijn hoede te nemen en doopt hem Novecento, wat negentienhonderd betekent. Zijn ‘vader’ sterft en het jongetje blijft achter op het schip. Hij groeit uit tot de beste pianist ter wereld, waarnaar iedereen komt luisteren. Het schip durft hij echter niet te verlaten

Orkater speelt verder Blackface en Susies Haarlok & The Sadists, waarin de energie van een popconcert gecombineerd wordt met de dramatische kracht van een theatervoorstelling. 

Meer informatie over Delfts Rood en de programmering: www.festivaldelftsrood.nl

Lees ook:Theater bij acteur Porgy Franssen thuis
Lees ook:Wunderbaumspecial bij Delfts Rood
Lees ook:Porgy Franssen bij Kunststof TV
Lees ook:Je wint een prijs… en dan?
Lees ook:Het Filiaal gaat internationaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>