Thriller Theater 5 jaar

Het Thriller Theater viert in het nieuwe theaterseizoen haar vijfjarig bestaan en ter gelegenheid van dit jubileum speelt het vanaf oktober de klassieker: De Spooktrein. Met deze jubileumvoorstelling werken oudgedienden, regisseur Bruun Kuijt en acteurs Hetty Heyting en Laus Steenbeeke, weer samen. Het Thriller Theater wil de klassieke toneelthriller, terugbrengen in de Nederlandse theaters.

Het thrillergenre is niet alleen op film en televisie populair. Ook in het theater kent het vele varianten. De whodunnit, de psychologische thriller, de suspense komedie en het spookverhaal kunnen altijd weer op een grote belangstelling rekenen.

In de afgelopen vijf jaar produceerden Lex Passchier en Rieneke van Nunen vijf thrillervoorstellingen. Daaronder waren onder andere de klassieke whodunnit En toen waren er nog maar… in de regie van Mette Bouhuijs en de psychologische thriller Moordspel met Marc Klein Essink en Waldemar Torenstra. Bruun Kuijt is verantwoordelijk voor de regie van de laatste twee voorstellingen, Arsenicum en oude kant en De Vrouw in het Zwart. Op dit moment werkt hij aan de jubileumvoorstelling De Spooktrein. In mei worden enkele try outs gespeeld en in oktober gaat deze productie in première.

Foto: Joris van Bennekom

Lees ook:Sherlock Holmes naar het theater
Lees ook:Volledig zwart/wit
Lees ook:Spooky op het station
Lees ook:Alfred Hitchcock-films worden toneelstuk
Lees ook:Sterrencast in Sherlock Holmes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>