Genomineerden Nederlands Theaterfestival

Het Nederlandse theaterseizoen 2009-2010 wordt afgetrapt met het Nederlandse Theater Festival (TF). Van 3 t/m 13 september zijn de hoogtepunten van dit jaar allen bij elkaar in Amsterdam te bekijken. Een vakjury, onder leiding van journalist Clairy Polak, maakte de selectie. De jury was vooral gecharmeerd van de producties waarin de makers op bijzondere en geloofwaardige en als het even kon humoristische wijze in waren geslaagd het directe onderwerp van hun voorstelling te overstijgen en daarmee iets te zeggen over de universele thema’s van het leven.

Uit de voorstellingen die momenteel genomineerd zijn voor de Toneel Publieksprijs heeft TF in ieder geval één hoogtepunt gekozen om te programmeren op het festival. Dat is de voorstelling Kamp Holland van Orkater.

Daarnaast zijn de volgende voorstellingen geselecteerd door de TF vakjury 2009:

De Geit of Wie is Sylvia? – Onafhankelijk Toneel
Tien Geboden – NT Gent i.s.m. Wunderbaum
Carmen – Nationale Toneel en Stella Den Haag
Brandhout. Een irritatie – tg STAN
De grote verkiezingsshow. Een zaak tegen de burger. – Het Zuidelijk Toneel
De grote mond – SKaGen
Ben ik al geboren? – Toneelgroep De Appel
Heelhuids & Halsoverkop, een countrymusical – Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni
Amateurs – Nieuw West
Mighty Society 6 – Mighty Society
The Broken Circle Breakdown –Cie Cecilia

De jury 2009 bestaat uit journalist Clairy Polak (juryvoorzitter), dramaturg Joris van der Meer, artistiek leider van Huis van Bourgondië in Maastricht Piet Menu, dramaturg Judith Wendel, dramaturg en journalist Steven Peters, journalist en recensent Liv Laveyne en producent Gislebert Thierens.

Meer informatie: www.tf.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pien van Ge

Lees ook:Adelheid Roosen juryvoorzitter Theater Festival
Lees ook:Nederlands Theater Festival
Lees ook:Clairy Polak juryvoorzitter TF Theaterfestival
Lees ook:Juryselectie beste theatervoorstellingen bekend
Lees ook:Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>