Toneeltekst Hugo Claus onder de veilinghamer

Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts veilt woensdag 13 mei een handgeschreven toneeltekst van de Vlaamse schrijver Hugo Claus. De opbrengst wordt door het veilinghuis op 3000 tot 4000 euro geschat, zo is maandag bekendgemaakt.

Het gaat om het manuscript voor het toneelstuk Tand om tand, dat in 1970 voor het eerst werd opgevoerd in Brussel. De handgeschreven tekst met slechts sporadisch enkele correcties is afkomstig uit een privécollectie. Een van de bekendste boeken van de in maart vorig jaar overleden Claus is de familiekroniek Het verdriet van België.

Lees ook:Wouter Bos in theatervoorstelling over Claus
Lees ook:1200 acteurs volgen Napoleon
Lees ook:‘Nooit van Elkaar’ op Belgisch Theaterfestival
Lees ook:Tentoonstelling werk Josine van Dalsum
Lees ook:Affiches Marten Jongema op omheining van De Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>