Tjitske Reidinga in abri

Maandag 4 mei start de kaartverkoop voor de uitbundige zomerproductie De Ingebeelde Zieke van Molière. Het is de eerste grote voorstelling van De Utrechtse Spelen (DUS) en is vanaf 14 augustus een maand lang exclusief te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. Met deze lange bespeling wil De Utrechtse Spelen een belangrijke plaats veroveren in Utrecht en haar bewoners. Loes Luca, Paul R. Kooij en Tjitske Reidinga zijn de blikvangers in een promotiecampagne die aandacht vraagt voor dit zomerse spektakel. 

Regisseur Jos Thie belooft een vrolijke en enigszins anarchistische belevenis met toneel, opera, dans, mime en klassieke muziek. Molières De Ingebeelde Zieke uit 1673 wordt voor het eerst compleet gebracht met alle entr’actes en de originele, herontdekte muziek van Marc-Antoine Charpentier.

De promotiecampagne is ontwikkeld door In10 Communicatie uit Rotterdam. Zeventiende eeuwse kostuums en pruiken zijn gecombineerd met hedendaagse ‘ontregelende details’.  Zo likt Paul R. Kooij aan een ijsje, zoekt Tjitske Reidinga verkoeling met een felgroen ventilatortje  en heeft Loes Luca met haar rode zonnebril net iets te lang in de zon gezeten. De beelden zullen de komende zomermaanden te zien zijn in abri’s, posterborden, op stadsbussen en in advertenties.

Aan de voorstelling werken mee: Paul R. Kooij, Loes Luca, Tjitske Reidinga, Kees Hulst, Hans Leendertse, Martijn Fischer, Karel de Rooij en Peter de Jong (Mini & Maxi), Lidewij Mahler, Esther Porcelijn, Thomas Cammaert , Vincent Croiset en 14 barokmusici o.l.v. Jörn Boysen.

Voor Jos Thie is het regisseren van deze voorstelling een lang gekoesterde wens . “Molière is één van de grootste theaterauteurs uit de geschiedenis en De Ingebeelde Zieke was zijn laatste  toneelstuk. Ik vind het geweldig om de eerste grote voorstelling van De Utrechtse Spelen exclusief voor de Stadsschouwburg Utrecht te maken”, aldus Thie, artistiek leider van DUS.

Lees ook:Fotoreportage eerste dag Ingebeelde Zieke
Lees ook:Ingebeelde Zieke breekt record
Lees ook:Nurse Night in Utrecht
Lees ook:Georgina Verbaan in reprise ‘Ingebeelde zieke’
Lees ook:Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>