Mary Dresselhuys op de planken

Vijf jaar na de dood van actrice Mary Dresselhuys speelt Theatergroep Toetssteen Mary, over Theater en de Dood, een toneelstuk van Ger Beukenkamp in de regie van Floor Maas. Ineke Veenhoven kruipt in de huid van Mary Dresselhuys. Zij was eerder als Koningin Beatrix te zien in enkele spraakmakende stukken over het Koninklijk Huis. Schrijver Ger Beukenkamp baseerde zich voor dit stuk onder meer op de moeizame samenwerking tussen Dresselhuys en Carol van Herwijnen bij de theaterproductie ‘Koningin Moeder’ in seizoen 1993/1994.

Een beroemd acteur wordt door een ook al bekende theaterproducent naar Zuid Frankrijk gestuurd, naar Mary Dresselhuys. Daar kunnen ze samen aan het toneelstuk werken dat ze het komend seizoen op de planken zullen brengen. In Mary’s zomerverblijf wacht de acteur echter verrassing op verrassing en de meeste zijn onaangenaam. Met humor, drank, verbaal geweld en een invasie van insecten slaan de twee theaterbeesten zich door dit gedwongen samenzijn heen. Die strijd gaat ver. Er wordt dat seizoen een heel andere voorstelling gespeeld dan de bedoeling was…

Mary, over Theater en de Dood is niet zuiver biografisch. Het stuk geeft een kijkje achter de schermen van de toneelwereld en raakt thema’s als vergankelijkheid, de onmogelijkheid om waarachtig te zijn, en de noodzaak in het leven een rol te spelen. Regisseur Floor Maas maakte eerder de succesvolle Bellevue Theaterproductie Gina & Omar van dezelfde auteur.

Meer informatie:  www.toetssteen.nl

Lees ook:Stuk over Mary Dresselhuys hernomen
Lees ook:Mary is bang dat ze niet meer kan
Lees ook:Fedja van Huêt wint Mary Dresselhuys Prijs 2013
Lees ook:Extra voorstellingen Mary Dresselhuys
Lees ook:Wim Sonneveldzaal in DeLaMar Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>