Voorstelling over Joods zangduo Johnny & Jones

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert in april een nieuwe voorstelling over het zangduo Johnny en Jones, dat voor de Tweede Wereldoorlog veel succes had, onder meer met Meneer Dinges weet niet wat Swing is. Tijdens de Duitse bezetting mochten deze Joodse jongens het doorgangskamp Westerbork tijdelijk verlaten om een plaatopname te maken. Vervolgens gingen zij braaf terug naar Westerbork. Vlak voor het eind van de oorlog kwamen zij om in Bergen-Belsen.

In het door Marcel Sijm te regisseren stuk van Lars Boom gaat een theaterdocent (Rob van de Meeberg) met pensioen en maakt hij voor zijn afscheid met twee studenten (Theun Plantinga en Victor Mentink) een voorstelling over Johnny & Jones. De docent en zijn studenten onderzoeken het lot van het tweetal. De studenten ontdekken daardoor dat de docent niet is, wie zij denken dat hij is.

Lees ook:Nieuwe naam Opleiding Theatermaken
Lees ook:Theatervoorstelling in Kamp Westerbork
Lees ook:Toneelstuk ‘Nadien’ krijgt mogelijk vervolg
Lees ook:Programma Theater na de Dam bekend
Lees ook:Acteur John Jones langs de deuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>