Ruim 7,8 miljoen voor projecten podiumkunsten

Het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten (NFPK) keert ruim 7,8 miljoen euro uit voor 43 projecten op het gebied van theater, dans en muziek. De subsidies zijn uitgekeerd voor twee jaar, liet het fonds dinsdag weten.

Het NFPK ontving begin dit jaar 103 aanvragen van makers. Er werd voor ruim 21 miljoen euro subsidie aangevraagd. Bij de selectie keek het fonds vooral naar kwaliteit, de onderlinge samenhang van de aangevraagde projecten en de publieksgerichtheid van de makers. Het NFPK wil versnippering tegengaan door allerlei eenmalige initiatieven te belonen.

Vooral bij muziek en dans wordt geĆ«xperimenteerd met nieuwe werkwijzen om bezoekers te trekken. Het fonds noemt als voorbeeld het DoelenEnsemble uit Rotterdam, dat zich richt op het zuiden van het land bij het opbouwen van publiek. Bij theater ziet het NFPK de gezelschappen Dries Verhoeven en De Warme Winkel als ,,veelbelovende initiatieven”

Bron: ANP

Lees ook:Theatercompagnie gaat weer spelen
Lees ook:Theatercompagnie haalt gelijk in subsidiezaak
Lees ook:Lot theaterschool ISH onzeker
Lees ook:Subsidie voor acht jonge makers
Lees ook:De Theatercompagnie verliest strijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>