Ze zijn er klaar mee!

De Stadsschouwburg op het Leidseplein in Amsterdam is klaar met zijn verbouwing. De renovatie heeft zeven jaar geduurd. Het gebouw is sinds 1894 de eyecatcher van het Leidseplein. Komende maanden is er een speciaal programma opgesteld om de verbouwing te vieren. Iedereen die geïnteresseerd is, kan de nieuwe Stadsschouwburg van dichtbij komen bekijken.

Begin februari opent het nieuwe café-restaurant in de Stadsschouwburg, Stanislavski, zijn deuren. Hier kan je de hele dag terecht voor een hapje of een drankje. In maart gaat het bekende terras voor de schouwburg, het Ajaxterras, open. Het gebouw zelf staat in april centraal. Deze maand leiden de architecten de bezoekers rond door het oude en nieuwe deel van de Stadsschouwburg.

Elke laatste zaterdag van de maand organiseert de Stadsschouwburg de Bouwhelm Tour. Tijdens de tour is het mogelijk de Rabozaal te zien. Dit is de nieuwe en tweede zaal, die tussen de schouwburg en de Melkweg in wordt gebouwd. In mei opent de Rabozaal zijn deuren. Om dit te vieren is het op 9 mei de hele dag feest in de Stadsschouwburg. Alle deuren en ramen worden letterlijk opengezet. De hele dag zijn er verschillende activiteiten te doen in en rond de nieuwe schouwburg.

Meer info: www.ssba.nl

Lees ook:‘Yes we’re open. Are you?’
Lees ook:Gratis voorstellingen in nieuwe Stadsschouwburg
Lees ook:‘Deuren open’ groot succes
Lees ook:Estafette ‘Virginia Woolf’ op Uitmarkt
Lees ook:Willem Nijholt over het oude en nieuwe Delamar Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>