Mijnheer Kaktus in het theater

Peter Jan Rens start volgende week donderdag opnieuw met de Grote Meneer Kaktus Show. Deze keer niet op tv, maar in een speciaal gebouwd ‘Kaktus Parlement Theater’ in Studio A12 in Bunnik. Ook Mevrouw Stemband en Kweetniet zijn weer van de partij, al worden zij gespeeld door andere acteurs dan voorheen. De voorstellingen in Bunnik zijn te zien tot en met 28 februari. Daarna bouwt Rens het Kaktus Theater op in diverse andere schouwburgen in Nederland.

De 58-jarige acteur en presentator vindt dat er te weinig wordt gedaan voor kinderen in Nederland en daarom onderneemt hij nu actie in de vorm van de nieuwe familieshow. “Ik wil alle kinderen en jeugd van Nederland, maar ook volwassenen met een beperking, veel inspiratie bieden met deze shows. Zo wil ik hun positie krachtiger maken, want dat gebeurt momenteel veel te weinig”, vertelt hij aan Novum Nieuws.

De vaste onderdelen uit de kindershow zijn weer onderdeel van de nieuwe voorstelling, zoals de bekende liedjes, waaronder ‘Het grote Meneer Kaktus-lied’. Verder deelt Meneer Kaktus opnieuw de ‘Prik van de Kaktus’ en de ‘Stomp’ uit. Daarnaast komen ‘De spelende vrouw’ en ‘Het gevaar’ weer langs.

Rens zegt verder plannen te hebben om een politieke partij op te richten vanuit het theater, onder de naam de Kaktus Partij. “Het is een onderdeel van de show, maar ik wil echt serieus proberen een politieke partij te realiseren. Dat mag geen partij voor de kinderen gaan heten, maar moet een partij worden voor iedereen die zich wil ontwikkelen en dan moet je beginnen bij de jeugd. Hans van Mierlo zou dat volgens mij fantastisch kunnen doen.”

In de nieuwe show is een grotere rol weggelegd voor Mevrouw Stemband. Die wordt gespeeld door Pia Naber, die de rol overneemt van Annemieke Hoogendijk. Erwin Wiertz kruipt in de huid van Kweetniet en neemt deze rol over van Hans van der Laarse. Rens startte 28 jaar geleden zijn Grote Meneer Kaktus Show in de Nederlandse theaters. Vijf jaar later werd het een succesvol televisieprogramma bij Veronica en later bij de Vara. De show stopte in 1993, na zeven succesvolle tv-jaren.

Bron: Novum

Lees ook:Erik van Muiswinkel en Olaf Koens te gast in Ouds&Nieuws Show
Lees ook:Met 50% korting naar de Meervaart!
Lees ook:Gratis naar Niet Voor de Poes!
Lees ook:Bibaboerderij op avonturenreis in het theater
Lees ook:Rake grappen in Tante Patent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>