Internationaal Impro Theater Festival van start

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 januari vindt in het Rozentheater het 14e Internationaal Impro Theater Festival plaats. Het publiek is de inspiratiebron voor de internationale groep acteurs. Zij spelen zes avonden lang, volledig geimproviseerd en op basis van suggesties van het publiek, komische, ontroerende of muzikale scénes. Het festival wordt georganiseerd door de Theatersport Vereniging Amsterdam (TVA).

Naast acteurs van gastheer TVA zullen impro-gezelschappen en acteurs uit de Verenigde Staten, Finland, Libanon en Frankrijk hun opwachting maken. Aangevuld met speciale gasten uit België en Oostenrijk.

Het programma verschilt per avond anders en omvat o.a. een geimproviseerde musical, een theatersport-wedstrijd, een volledig toneelstuk zonder script en internet-theater waarbij online acteurs uit Israel zullen meespelen in de voorstelling.

Rode draad in alle shows is dat alles ter plekke wordt geimproviseerd en het publiek een grote rol heeft: dat bepaalt bijv. de titel van het verhaal, de emotie van de spelers of de lokatie. De spelers gaan de uitdaging aan om daar dan een wervelende, komische of juist ontroerende scene van te maken. Alle voorstellingen worden in het Engels gespeeld.

Meer informatie en kaartverkoop: www.festival.theatersport.nl

Lees ook:Experiment: Hamlet moet dood
Lees ook:Theaterversie van Spuiten en Slikken
Lees ook:Prachtige imperfectie in ‘There are people dying’
Lees ook:Corpulente acrobaten op hun best
Lees ook:Politie stopt theatraal ’misdrijf’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>