Wie niet waagt…

Het is niet makkelijk om als nieuwe, jonge theatermaker je sporen te verdienen. Orkater besloot daarom, onder de veelzeggende titel De Nieuwkomers, jonge makers de kans te geven nieuw muziektheater te ontwikkelen met de hulp en expertise van Orkater. Dat hoeft geen garantie te zijn voor succes. In de Volkskrant en op de website van Orkater zelf staat te lezen dat Cas&Pol, een muzikale komische tragedie over onbeduidende mensen die graag sterren willen zijn, is teruggetrokken.

De kwaliteit van de voorstelling bereikte niet de gewenste kwaliteit en dan moet je keuzes maken. ‘Er kan ook wel eens iets mislukken’, zegt Orkaterdirecteur Marc van Warmerdam in de Volkskrant. Wij, van toneel.blog vinden dit een zeer moedige keuze, want een dergelijke beslissing neem je niet één, twee, drie. Een ultiem gevalletje van kill your darlings. Maar deze zure appel lijkt ons persoonlijk beter te behappen dan een artistiek wangedrocht, dat in de pers wordt afgemaakt en vervolgens geen publiek meer trekt. Gregg Nottrot, de regisseur in kwestie, betreurt de situatie, maar richt zich nu op een project dat hij bij het Haagsche Theater a/h Spui zal maken. En gelijk heeft hij: hij zal doorgaan, want wie niet waagt, die niet wint!

Lees ook:Even babbelen met: Natalie Heevel
Lees ook:Op valentijnsdag naar bed met Orkater
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus
Lees ook:Zure Room en Orkater
Lees ook:Adopteer een theatermaker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>