Jeugdtheater in boekvorm

Eind 2008 werd de stimuleringsregeling ‘Toekomst op de planken’ afgesloten. Met een bedrag van een miljoen euro van OCW en VSBfonds gaf deze regeling een krachtige stimulans aan de ontwikkeling van de jeugd-theaterscholen in Nederland. De resultaten van deze 5-jarige regeling zijn nu zichtbaar gemaakt in een inspirerende publicatie: ‘TOP-boek’. Dit boek sluit een intensieve samenwerking van Kunstfactor met de jeugdtheaterscholen af en kan dienen als inhoudelijke inspiratiebron voor de toekomst.

Tussen 2003 en 2008 werden door 45 jeugdtheater-scholen ontwikkelingsprojecten uitgevoerd. Mede dankzij de stimuleringsregeling werken zij nu samen met andere kunstorganisaties en het onderwijs. Hun voorstellingen spelen ze al lang niet meer alleen voor eigen publiek, maar ze weten vele andere kinderen en jongeren, maar ook volwassenen, aan te spreken en te enthousiasmeren voor theater. Inmiddels zijn er in ons land zo’n 20.000 kinderen en jongeren verspreid over zestig plekken wekelijks bezig met het maken van theatervoorstellingen en het volgen van lessen theater, dans en zang.

De kleurrijke TOP-publicatie (Toekomst op de Planken) besteedt ruime aandacht aan de behaalde resultaten en kansen voor de toekomst. Daarnaast bevat het boek ook praktische informatie, zoals adreslijsten van alle jeugdtheaterscholen in Nederland. Via dagboek-momenten laat het boek zien dat kinderen en jongeren geboeid worden door kunst en de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen.

Het TOP-boek is voor € 18,00 (incl. verzendkosten en DVD) nu verkrijgbaar bij [email protected].

Lees ook:Anne Wil Blankers op toneel met De grote zaal
Lees ook:NNT speelt Paulo Coelho’s 11 minuten
Lees ook:33 jaar Dogtroep in boekvorm
Lees ook:Cabaretiers halen herinneringen op aan koningin in boek
Lees ook:Toneelknecht Kees gebundeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>