De Theatercompagnie verliest strijd

De Theatercompagnie heeft de strijd tegen het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten (NFPK) verloren om alsnog subsidie te krijgen. Een onafhankelijke bezwaarcommissie heeft de bezwaren van het Amsterdamse toneelgezelschap ongegrond verklaard, meldde het NFPK woensdag. Ondanks de vele prominenten, waaronder Carice van Houten, Connie Palmen en Hedy d’Ancona, die het gezelschap steunden in de strijd, valt het doek voor de 23 werknemers. De geplande 100 schouwburgvoorstellingen en de 80 voorstellingen in het eigen Compagnietheater vinden geen doorgang meer.

Het bestuur van het fonds handhaaft daarmee het besluit de geldkraan voor het gezelschap dicht te draaien. Eerder al wees de rechter een verzoek van De Theatercompagnie af om de werking van het besluit op te schorten.

De Theatercompagnie van Theu Boermans hoorde in augustus dat het zijn hele subsidie van bijna 2 miljoen euro kwijtraakt. De Theatercompagnie onderscheidt zich onvoldoende van andere toneelgezelschappen, meende het NFPK. Het was een klap in het gezicht voor Boermans, die toen meteen liet weten het besluit aan te zullen vechten. De laatst gespeelde voorstelling was Koopman van Venetië, met Pierre Bokma in de hoofdrol.

Lees ook:Theatercompagnie haalt gelijk in subsidiezaak
Lees ook:Theatercompagnie gaat weer spelen
Lees ook:Theu Boermans verkoopt theater voor 3,2 miljoen
Lees ook:Rechter vernietigt subsidiestop Theatercompagnie
Lees ook:Ruim 7,8 miljoen voor projecten podiumkunsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>