11.000 bezoekers voor 11-Stêdetocht

Toneelgezelschap Tryater uit Friesland heeft met de voorstelling 11-Stêdetocht elfduizend bezoekers getrokken. De marathonvoorstellingen duurden twaalf uur, waarbij het publiek in bussen langs alle Friese elf steden werd gereden. ‘Er zijn drie extra voorstellingen uitgevoerd’, zegt woordvoerster An de Wrede van Tryater maandag. De extra voorstellingen zijn niet gehouden omdat de vraag te groot was, maar om het publiek extra ruimte te geven om een datum te prikken voor de theatrale ‘Tocht der tochten’.

‘De bezoekers zijn toch een hele dag onderweg’, aldus De Wrede. De lange locatievoorstelling begon zes uur ‘s ochtends en duurde tot zes uur ‘s avonds. Volgens De Wrede waren de reacties van de bezoekers zeer positief en was de voorstelling goed vol te houden. Het eerder verwachtte bezoekersaantal van 24 duizend mensen is niet gehaald. Volgens De Wrede is Tryater wel tevreden met het resultaat en zijn de kosten gedekt.

De voorstelling van Tryater, die ook op dvd wordt uitgebracht, stond in het teken van het honderdjarig bestaan van de Verening De Friesche Elf Steden op 15 januari.

Lees ook:Ook Zeeland Nazomerfestival recordaantal bezoekers
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Alle nieuws goed nieuws?
Lees ook:Tryaterspecial in Bellevue
Lees ook:Toneelgezelschap veroorzaakt kettingbotsing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>