Toneelschrijver Pinter overleden

Niet alleen Shakespeare betekende veel voor het internationale toneel. Ook ‘jongere’ schrijvers beïnvloedden het toneelklimaat van, met name, de laatste eeuw. Een van deze toonaangevende schrijvers is Harold Pinter. Hij overleed woensdag op 78-jarige leeftijd aan kanker. Vele grote Nederlandse toneelgezelschappen brachten zijn stukken op de planken.

In 2005 ontving Pinter de nobelprijs voor de literatuur, maar begon zijn carrière als acteur… in stukken van Shakespeare. Pinter schreef in totaal dertig stukken en won naast de nobelprijs ook de zogenaamde Shakespeare Prize en de Franse Molière D’Honneur. Volgend jaar brengt Rick Engelkes Producties de Pintervoorstelling Bedrog op de planken, met in de hoofdrol Bastiaan Ragas.
(ANP)

Lees ook:Toneelgroep Amsterdam brengt twee keer Molière
Lees ook:Broadway eert Harold Pinter met gedimde lichten
Lees ook:Joop van den Ende over Vaslav
Lees ook:Oostpool brengt Molières Misantroop
Lees ook:Toneelstuk Shakespeare herontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>