Orkater genomineerd voor Toneel Publieksprijs

De derde nominatie voor de Toneel Publieksprijs 2009 is woensdag door het Bureau Promotie Podiumkunsten bekend gemaakt. De voorstelling Kamp Holland van Orkater schaart zich bij De Grote Verkiezingsshow van Het Zuidelijk Toneel en Eintsje Libben van theatergezelschap Tryater.

Tekstschrijvers Geert Lageveen en Leopold Witte verbleven in mei 2008 twee weken in Kamp Holland in Afghanistan. Zij schreven de voorstelling op basis van gesprekken met militairen ter plekke, thuisblijvers, gerepatrieerde militairen en familie.
De nominaties voor de Toneel Publieksprijs worden door een digitale stemming door het publiek vastgesteld. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 13 september 2009 in de Stadsschouwburg Amsterdam. (ANP)

Lees ook:Medea genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Theatervoorstelling in Kamp Westerbork
Lees ook:De wijze kater in race om AVRO Toneelprijs
Lees ook:Napoleon op Sint-Helena genomineerd voor Toneel Publieksprijs
Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>