Adelheid Roosen naar Istanbul

De voorstelling ‘Is.Man’ van Adeleheid Roosen is op 25 en 26 november te zien in de Turkse stad Istanbul. Het theaterstuk wordt in het Turks gespeeld op het festival Namus Oyunlari Haftasi, maakte het multimediplatform Kosmopolis bekend.

In 2006, 2007 en 2008 heeft Is.Man twee succesvolle tournee’s door Nederland en België gespeeld. In het najaar van 2007 werd de voorstelling in het Engels gespeeld in New York, USA en in het voorjaar van 2008 in Amman, Jordanië.
 
Is.Man werd geschreven en geregisseerd door Adelheid Roosen en wordt in Istanbul gespeeld door Yasar Üstüner, Kaan Çakir, Brader Musiki en de derwish danser Orüc Sürücü.

De voorstelling Is.Man gaat over migrantenmannen die in de jaren zestig en zeventig in Nederland kwamen wonen en werken. Deze vertelling is gebaseerd op de vele gesprekken die Roosen met deze mannen voerde en zo kwam zij schoorvoetend bij het onderwerp: eerwraak. En net zo schoorvoetend werd zij toegelaten in die verhalen, mee-etend en tric-trac spelend. Zij bezocht gevangenissen waar zij daders sprak. Zij sprak met familieleden, politie, justitie, stichtingen van migranten en kinderen van daders. Roosen maakte van al deze interviews een poëtische vertelling, waarin ze duidelijk probeert te maken dat deze mannen, juist in een ander dan hun eigen land, door angst voor het onbekende tot eerwraak worden gedreven.

Foto: Jouk Oosterhof

Lees ook:Adelheid Roosen ambassadeur huiselijk geweld
Lees ook:Theater RAST te gast in Istanbul
Lees ook:Adelheid Roosen en haar wijkjury
Lees ook:What we SEE
Lees ook:De gesluierde monologen naar Festival Avignon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>