Het Debuut toont 3 aanstormende talenten in 1 tour

Het Debuut van Rudolphi Producties toont vanaf 19 september de drie beste korte voorstellingen van afstuderende theatermakers op één avond. Met columnist Oscar Kocken als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. Voor het publiek een kans om als eerste kennis te maken met het toptalent van morgen. 

Naast de producenten Marie-Anne Rudolphi en Maarten van der Cammen nam actrice en tweevoudig Theo d’Or-winnares Elsie de Brauw dit jaar in de jury plaats. Zij selecteerden de voorstellingen tijdens het ITs Festival 2014.

Selectie

De drie voorstellingen die door de jury geselecteerd zijn om dit najaar onder de naam Het
Debuut een tournee te maken zijn: Methamorphosen van Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Rits School of Arts, Brussel), NXT LVL van Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van del Dool (Toneelacademie Maastricht, Performing) en Rhythm of the night van Marijn Brussaard (Theaterschool Amsterdam, Mime).

NXT LVL
Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van den Dool/ Firma Draak (Toneelacademie Maastricht)

Bos, Wijdeven en Van den Dool hebben met NXT LVL een jongensdroom gerealiseerd; ze zijn personages geworden in hun eigen computergame. In een universeel verhaal over goed en kwaad zetten ze alles in; absurde humor, fysiek ijzersterk spel, een strakke vormgeving en meesterlijke animatie. De drie acteurs creëren een magische wereld en spelen vol overgave. Met de uitsmijter aan het einde valt alles op zijn plaats.

Rhythm of the night
Marijn Brussaard (MIME opleiding van de Amsterdams de Theaterschool)

Rhythm of the night is een ingetogen en ontroerende mimesolo van Marijn Brussaard. Een verstild juweeltje. We zien een jongen, en in hem een generatie twintigers, in muziek en dans op zoek naar overgave. Opgesloten in een boksring worstelt hij met verwachtingen, driften en het leven zoals het is. Uiteindelijk opent Marijn zijn hart en mogen we naar binnen kijken.

Methamorphosen
Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Erasmushogeschool Brussel, RITS School of Arts)

Met het klassieke meesterwerk Metamorphosen van Ovidius in de ene hand en Metallica, Mozart en Matisse in de ander, wordt het publiek meegezogen in korte beeldende sprookjes die de geschiedenis van de wereld en van de mens vertellen. Hier staan drie jonge actrices die met tekst wel raad weten en de magie die theater is tot in hun vingertoppen beheersen. De voorstelling is een theatraal feest, visueel overweldigend en met veel lef en plezier gespeeld.

Animatie: Huig van den Hoofdakker

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Het Debuut meldt een nieuwe, brutale, ongeremde generatie theatermakers
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:Nieuw directeur Toneelacademie vertrekt weer
Lees ook:‘Nooit van Elkaar’ op Belgisch Theaterfestival
Lees ook:Fringe Award in Edinburgh gaat naar Nick Steur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>