Nieuw theatercollectief brengt actueel politiek theater

Het nieuwe theatercollectief De Vertegenwoordiging presenteert haar nieuwe stuk Wensen voor Europa. Het collectief is een samenwerking tussen Joost van Hezik (regie), Timen Jan Veenstra (tekst) en Jelmer Uitentuis (politieke junkie). Wensen voor Europa is een keihard blijspel over de Europese campagne, die dinsdag 29 april in première gaat in De Balie in Amsterdam.

De acteurs zijn inmiddels bekend bekend gemaakt: Tim Linde, Roy Baltus, Niels Kuiters, Joost Gimbel en Thijs Bloothoofd binden de strijd aan tegen het politiek cynisme. Niet voor of tegen Europa, De Vertegenwoordiging biedt met Wensen voor Europa een andere optie.

We gaan 22 mei weer naar de stemhokjes, maar wie heeft daar zin in? De lijsttrekkers in ieder geval niet. Zij zijn kapot. Samsom, Rutte en Pechtold zijn de dreun en de euforie van de gemeenteraadsverkiezingen nog niet te boven, of ze moeten alweer aan de bak. Wat is hun verhaal? Gaat dat eigenlijk wel over Europa?

Alles wat internationaal is in deze campagne gaat over onze eigen munt, de euro, over hoe duur alles is geworden. Geld naar de Grieken, toeslagen naar de Bulgaren. Alles is de schuld van Europa. Of is Brussel alleen de boosdoener als het zo uitkomt?

De Vertegenwoordiging: Politiek Theater

Verbazing, scepsis en relativering, dat is wat De Vertegenwoordiging drijft. In 2012 heeft het theatercollectief de voorstelling ‘Catshuis, 47 dagen eerlijke ellende’ gemaakt, een ontrafeling van zes weken brodeloos onderhandelen in het Haagse. Deze ad hoc voorstelling smaakte naar meer.

In zes weken tijd werd het idee – een tekst – een voorstelling – een succes. Deze formule is de basis van de werkwijze van De Vertegenwoordiging. Met een prettig gestoorde realiteit als vertrekpunt maakt De Vertegenwoordiging voorstellingen over actuele politieke en maatschappelijke kwesties. Geestig, ontrafelend en transparant, zoals politiek ook kan zijn. Of hard en meedogenloos wanneer het moet. Zowel de politicus als u wordt niet gespaard.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Cultuursector gaat zichzelf profileren
Lees ook:Jeugdtheaterdagen stopt als collectieve campagne
Lees ook:Anne Wil Blankers op toneel met De grote zaal
Lees ook:Weken van de waanzin
Lees ook:Nieuwe omroepen bedreiging voor kunst en cultuur op TV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>