Nieuwe Toneelgroep BAM! maakt radicale repertoirevoorstellingen

De nieuwe Amsterdamse jongerentheatergezelschap Toneelgroep BAM! maakt eind februari haar debuut in het Crea Theater met een radicale bewerking van Shakespeare’s meesterwerk Richard III. Richard 3.0, de moderne versie van een eeuwenoud verhaal, gaat 27 februari in première.

Toneelgroep BAM! is een groep jonge, gedreven Amsterdamse acteurs en regisseurs die voornamelijk als doel hebben het repertoiretoneel te ontdoen van haar stoffige imago en aantrekkelijk te maken voor jongeren. De ‘theaterjunkies’ zoals de leden van het gezelschap zich noemen, streven vooral het creëren van radicale repertoirevoorstellingen na die qua vorm en inhoud kunnen wedijveren met de populaire cultuuruitingen van Hollywood, MTV en gaming. Dit seizoen debuteert Toneelgroep BAM! met Richard 3.0 geregisseerd door Gary Blufpand.

Richard 3.0

Prins Richard van York, het jongere broertje van de koning van Engeland, verveelt zich. En hij wil aandacht. Van zijn vrienden. Van zijn familie, die hem niet ziet staan. Van de vrouwen, die hem niet zien staan. Van jullie – het publiek. Dus speelt hij een spelletje – met verstrekkende gevolgen. Hij sloopt een winkelwagentje. Hij onthoofdt een paard. Hij zaait haat en onrust binnen zijn eigen familie en het Engelse volk. Hij maakt mensen kapot. Hij terroriseert. Hij gijzelt een vrouw. Hij vermoordt zeven mensen – waaronder een peuter. Hij gaat zelfs zo ver dat hij zichzelf koning van Engeland maakt en een oorlog start tegen zijn eigen volk.
Gewoon. Omdat dat leuk is. Omdat hij dat kan. En dat wil hij graag laten zien.

Richard 3.0 is tot en met 26 maart in Amsterdam te zien. Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Rosemarijn van Hoof

Richard 3.0 Teaser from Toneelgroep BAM! on Vimeo.

Lees ook:Actrice Georgette Reyevski overleden
Lees ook:Afscheidsvoorstelling Scholten van Aschat uitverkocht
Lees ook:Actrice Sanne Vogel zoekt familie
Lees ook:Gijs Scholten van Aschat neemt afscheid
Lees ook:Het gemis van Gijs Scholten van Aschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>