Ilmer Rozendaal verbindt zich aan Zeelandia

Jonge maakster Ilmer Rozendaal regisseert volgend jaar de nieuwste voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia En/ Of van Judith Herzberg. Via de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten is Rozendaal nu verbonden aan Zeelandia. 

De jonge regisseur Ilmer Rozendaal is als nieuwe maker verbonden aan Theaterproductiehuis Zeelandia. In 2011 studeerde zij af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling Medea, waarmee zij de Ton Lutz-regieprijs won. In haar voorstelling wil ze onderzoeken hoe moeilijk het is om te gaan met gevoelens van verlies in een op succes gerichte wereld waar alles voor het grijpen lijkt.

Driehoeksverhouding

Stel dat je niet hoeft te kiezen; dat je alles kunt houden wat je hart begeert? Dat is het uitgangspunt voor de driehoeksverhouding die Judith Herzberg schetst in haar toneelstuk En/Of. Een vrouw komt erachter dat haar man een minnares heeft en zij stemt ermee in dat hij hun huwelijk voor zijn minnares verborgen houdt. ‘De hoofdzaak voor mij is natuurlijk jouw geluk,’ aldus de vrouw. Hun zoontje is op jonge leeftijd uit het leven gestapt, maar is op een ‘gezellige manier’ toch aanwezig.

Menselijk onvermogen

Met En/Of schreef Judith Herzberg over het menselijk onvermogen keuzes te maken uit angst voor het onvermijdelijke verlies dat dat met zich meebrengt. In hun streven naar geluk verliezen de personages oog voor hun werkelijke gevoelens. Door de absolute ontkenning van verdriet of pijn kunnen ze niet langer actief ingrijpen in hun eigen leven.

En/Of wordt gespeeld door Julia van de Graaff als de vrouw, Daan van Dijsseldonk als haar man en Sjaan Duinhoven als zijn minnares. Het stuk speelt zich af in de kunstwereld: de vrouw is galeriehoudster, de minnares is kunstenaar. Beeldend kunstenaar Katleen Vinck is als vormgever betrokken bij deze voorstelling.

Meer informatie, kaartverkoop en speeldata vind je hier.

Foto: Dayna Casey

Lees ook:Anne-Wil Blankers op dreef in Lente
Lees ook:Sylvia Kristel als gokverslaafde bejaarde met Bagage
Lees ook:Topacteurs lezen Herzbergs ‘Simon’
Lees ook:Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend
Lees ook:Acteurs Zeelandia krijgen onderscheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>