Avontuurlijk theaterfestival voor de allerkleinsten

Voor de vierde keer vindt op maandag 21 april een kleinere uitvoering van Festival 2 TURVEN HOOG plaats in de Toneelschuur en Philhamonie in Haarlem: 2 TURVEN HOOG op locatie.

2 TURVEN HOOG staat bekend om haar theaterprogrammering voor hele jonge kinderen (0-6 jaar) en de randprogrammering van installaties en workshops die ieder jaar speciaal voor het festival worden gemaakt.

Greep uit het aanbod

In de Philharmonie speelt ‘Woei’, een muziekvoorstelling waarin elk briesje anders klinkt, voor kinderen vanaf 1 jaar en hun ouders. In de Toneelschuur kun je genieten van ‘In de verte’, een beeldend theaterpareltje dat geïnspireerd is door de verhalen van Toon Tellegen. Ook is er een bijzondere dansvoorstelling die je meeneemt naar de stilte;  ‘Stil (Oewaaa)’  van Lily Kiara. Van over de landsgrenzen komt de groep Spookjesenzo met een poëtische theaterervaring waaraan je zelf mag meedoen, voor de allerkleinsten (1-4 jaar); ‘In de wolken’.

Theaterontbijt

De dag begint met een muzikaal theaterontbijt in de Philharmonie onder begeleiding van de Taartrovers en de dag wordt afgesloten met de interactieve dans- en muziekvoorstelling ‘Wonderland’. Ervaar hoe je in ‘Wonderland’ van toeschouwer in een danser kan veranderen.

In de foyer van de Philharmonie staat een grote kunstspeeltuin die gratis toegankelijk is voor iedereen en waar kunst staat opgesteld waar je vooral aan mag komen en in mag spelen. Ook kunnen kinderen gratis meedoen aan de animatieworkshop ‘de Tuin’.  De kunstinstallaties zijn ondermeer gemaakt door derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, maar we hebben bijvoorbeeld ook een nieuwe installatie van de geroutineerde kunstenaars  Francy van den Heuvel en Diederike Smits (ook wel bekend van het Pieterpeuterpad); ‘Onder de tafel’.

Kaarten zijn verkrijgbaar opwww.toneelschuur.nl en www.theater-haarlem.nl.

Foto: Saris/den Engelsman

 

Lees ook:Frank Groothof in première op 2 Turven Hoog
Lees ook:Peuter- en kleuterfestival jubileert
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Who’s afraid of Virginia Woolf genomineerd voor TF
Lees ook:Amsterdamse regiestudenten tonen werk in Toneelschuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>