War Horse gaat de grens over

War Horse gaat op tournee in België. Vanwege grote vraag van onze zuiderburen heeft de Stichting Theateralliantie in overleg met het National Theatre besloten om de Nederlandse tour te verlengen met een korte speelperiode in Vlaanderen. Vanaf 17 mei 2015 kan het Belgische publiek een beperkt aantal weken kennismaken met het wereldwijde theaterfenomeen met de levensechte paarden. War Horse is te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, een aantal van de rollen wordt gespeeld door Vlaamse acteurs.

De geheel eigen Nederlandse versie van War Horse ging in juni met succes in première tijdens het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré. Na vier maanden in Carré, is War Horse nu te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en reist daarna nog naar Breda, Groningen, Apeldoorn en Heerlen.

War Horse vertelt het verhaal van Albert, de jongen wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt middels baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Levensgrote ademende en galopperende paarden worden tot leven gebracht op het toneel.

Lees hier de recensie van War Horse. 

Foto: Brinkhoff

Lees ook:Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse
Lees ook:Holland Festival: Schitterende eenheid in War Horse
Lees ook:Veel theater tijdens Maand van de Geschiedenis
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival
Lees ook:Extra voorstellingen ‘Zadelpijn en ander Damesleed’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>