Bram Jansen wint Russische toneelprijs

Bram Jansen heeft voor zijn regie Kijken naar Julie een Breakthrough Award gewonnen op het Baltic House International Theatre Festival in Sint Petersburg. Hij ontving de prijs op 21 november uit handen van directeur Sergey Shub.

Jansen volgde de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeerde met Kijken naar Julie, gebaseerd op Strindbergs Freule Julie. Jansen vervlecht hierin zijn voorliefde voor biologie met theater. Hij vertelt het verhaal over de adellijke Julie die tijdens een midzomernacht verliefd wordt op een van haar bediendes als een natuurdocumentaire.

Het Baltic House International Theatre Festival wordt sinds 1991 jaarlijks gehouden in Sint Petersburg. Het festival toont een selectie van het werk van vooraanstaande Europese regisseurs, waaronder dit jaar De Russen van Toneelgroep Amsterdam en De gebroeders Karamazov van Luk Perceval.

Kijken naar Julie staat op 12 december als onderdeel van de Wintercollectie in Theater Kikker in Utrecht. De voorstelling was eerder te zien op het European Theatre Festival Eurothalia Timisoara in Roemenië en op theaterfestival Fast Forward in Braunsweig, Duitsland. In 2014 regisseert Jansen Anatol van Arthur Schnitzler bij het Theater Oberhausen in Duitsland, met een vormgeving van Guus van Geffen.

Bron: Theaterkrant.nl

Foto: Saris & den Engelsman

Lees ook:Theatergroep Max. gaat internationaal
Lees ook:DOX date De Utrechtse Spelen
Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert Caligula
Lees ook:International Community Arts Festival in Rotterdam
Lees ook:Nederlands theater goed vertegenwoordigd op prestigieus Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>