Toneelstuk Ger Thijs ook in première in Argentinië


Het toneelstuk De Kus, geschreven door Ger Thijs, gaat komende zondag 6 oktober in première in het El Inglado Theater in Buenos Aires, Argentinië. Deze Spaanse versie, El Beso, wordt geregisseerd door Cristian Drut. Eerder dit jaar stond De Kus al in theaters in Italië (El Bacio), België en Polen (Pocalunek). De Kus ging in Leiden in januari 2011 voor het eerst in première, toen in de regie van de schrijver zelf en met Huub Stapel en Carine Crutzen in de hoofdrollen.

Ger Thijs bracht eerder literaire klassiekers als KarakterHeren van de Thee en De kleine zielen met veel succes op het toneel. Zijn nieuwste  bewerking en regie, De donkere kamer van Damokles, ging afgelopen zaterdag in première in Haarlem. Victor Löw en Hein van der Heijden spelen de hoofdrollen in dit toneelstuk, gebaseerd op de roman van Willem Frederik Hermans.

Over de regisseur

Ger Thijs is sinds 1971 actief in het toneel; aanvankelijk als acteur, maar al gauw als regisseur en artistiek leider. De laatste jaren manifesteert hij zich ook als schrijver/bewerker. Het Toneel Speelt voerde vier teksten van hem op: Beneden de Rivieren,  Het Licht in de OgenRaak me aan en Ik ben weg. Deze werden allen genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Hummelinck Stuurman produceerde zijn Couperusbewerkingen van De Stille Kracht en Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan, zijn voor de Toneel Publieksprijs genomineerde toneelbewerkingen Heren van de Thee en Karakter én zijn nieuwe, eigen teksten De Grote Liefde en De Kus. Ook De Kuswerd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs en werd door de jury  van het theaterfestival 2011 geselecteerd als één van de vijf beste grote zaal producties. Begin 2013 kwam zijn toneelstuk Oude Meesters uit, met in de hoofdrollen Bram van der Vlugt en Joost Prinsen.

Foto: Jochem Jurgens

Lees ook:Stuk over Vincent van Gogh in de maak
Lees ook:Vincent van Gogh op de planken
Lees ook:Prinsen en Torenstra in Karakter
Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:Ook Duet for One genomineerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>